英语卷·2017届江西省横峰中学高三上学期第十五周周练(2016-12)

申明敬告: 本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。

文档介绍

英语卷·2017届江西省横峰中学高三上学期第十五周周练(2016-12)

横峰中学2016-17学年度上学期周练(第15周)‎ 高三年级英语试卷 ‎ 考试日期:12月6日 ‎ 阅读理解:‎ A Counterfeit (假冒的) goods, or false versions of products, may cost the government of Kenya as much as $1 billion each year. The fake goods also hurt business owners who find it hard to keep customers. But information technology is being used to try to stop the problem. Jemima Mwafigu is a 34-year-old businesswoman who sells products like perfume. But in the first year of running her business, she found it hard to keep customers because of counterfeit goods.‎ Ms. Mwafigu says her business has improved since she began using a smart phone application called Barcode (条码) Scanner. The app is used to authenticate (验证) products. It checks to make sure the products are not counterfeit.‎ ‎ “With this application I'm able to scan the bar codes of each perfume and instantly I get the production date, the expiration date and I'm able to know the safety,” she says. “That way, I have confidence in selling to my customers.”‎ In 2010, Kenya created the Anti-Counterfeit Agency, or ACA, to fight against illegal trade. The ACA has successfully asked government officials for stronger punishments for counterfeiters.‎ Agnes Karingu is the agency’s acting director for research and awareness. She says the ACA is trying to stay one step ahead of those making fake goods.‎ ‎“We are also looking into IT solutions where we can be able to use SMS programs, bar codes and information sharing,” she says. “The end users of the products will actually be able to get the authentication information, and this information comes back to ACA and intellectual property rights holders.”‎ The agency is testing another program called Allvirtuous. The application is another way to find out if a product is real or not by scanning its barcode. The barcode information is sent to a database. Then a result is sent back to the app.‎ The International Chamber of Commerce is a global business organization. It says the value of counterfeit goods produced around the world is expected to be more than $1.7 trillion (万亿) this year.‎ ‎28. What’s the main purpose of this passage?‎ ‎ A. To tell us that Information Technology is developing fast.‎ B. To persuade us to resist counterfeit goods.‎ C. To advise us to use phone apps while going shopping.‎ ‎ D. To inform us that phone apps can help stop counterfeiters’ trade.‎ ‎29. Why did Kenya create ACA?‎ ‎ A. To raise people’s awareness of counterfeit goods.‎ B. To ask the government to punish counterfeiters. ‎ C. To deal with illegal trade. D. To look into IT solutions.‎ ‎30. The underlined phrase “expiration date” in Paragraph 3 means the time when __________.‎ ‎ A. the product is unable to be used B. the product is packed ‎ ‎ C. the product is first out of the factory D. the product is made ‎ ‎31. What can we infer from the last paragraph?‎ ‎ A. Measures should be taken immediately to prevent counterfeit goods.‎ B. The business of counterfeit goods is falling off.‎ ‎ C. The value of counterfeit goods is likely to be more than $1.7 trillion this year.‎ ‎ D. Counterfeit goods make a great contribution to the world economy.‎ B Book 1: Diary of a Fly ‎——By Doreen Cronin ‎40 pages, US$15.99‎ This is the diary of a fly.The fly, when she's not landing on your head or swimming in your soup, is trying to escape her 327 brothers and sisters who are driving her crazy.Even though she's little—just like her best friends, Worm and Spider—she wants to be a superhero.This is the story of a little fly who's not afraid to dream big.‎ Book 2: Iggy Peck, Architect ‎——By Andrea Beaty ‎32 pages, US$15.95‎ This book is a story about a kid whose head teacher does not recognize his great talent (though he makes buildings out of anything at hand, including table cloths, fruit and chalk) until it saves her life.With Andrea Beaty's rhyming text and David Roberts's interesting illustrations(插图), this book will charm creative kids everywhere.‎ Book 3: The ChickenChasing Queen of Lamar County ‎——By Janice N.Harrington ‎40 pages, US$16.00‎ Our character here loves to run after chickens, particularly Miss Hen, who's very fat.But, as all farming folk know, this is not a good way to produce happy, productive chickens.What will make her change her ways? The author is a professional storyteller and this book is full of fun, and has great illustrations.‎ Book 4: Cherry and Olive ‎——By Benjamin Lacombe ‎32 pages, US$16.95‎ Children's books can quickly take little readers into new worlds, such as the big city, 1930s Georgia, or outer space.This book takes us on a little trip to some European capitals.Cherry is fat and likes books, and she has few friends until she meets a SharPei puppy(沙皮狗).She names it Olive.Through it she finds confidence and friendship.But what will happen when its owner returns?‎ ‎                                    ‎ ‎32.What do we know about the fly in Book 1?‎ A.She is honest but stubborn. B.She is stupid but interesting.‎ C.She is brave and ambitious. D.She is loyal and courageous.‎ ‎33..What can we learn from the text?‎ A.The fly in Book 1 enjoys staying with her siblings.‎ B.The head teacher in Book 2 thinks highly of the kid.‎ C.Miss Hen in Book 3 produces less chickens. ‎ D.Book 4 is the cheapest of the four books.‎ ‎34.Whose book is recommended if you are interested in European cities?‎ A.Doreen Cronin. B.Andrea Beaty. C.Janice N.Harrington. D.Benjamin Lacombe.‎ ‎ 35.The books mentioned above are for__________.‎ A.children B.teachers C.parents D.architects 七选五 How northern Europeans beat the winter blues Ask a child from northern Europe to draw two pictures — one on a rainy day and a second in the sunshine — and this is what you will get: in the first, as raindrops fall from the top of the page,‎ ‎ the man behind the window has an unhappy expression. When a yellow sun sends out some light from the corner, the man is smiling.‎ Northern Europeans associate rain with sadness and sunshine with happiness. They think this is true because they are so aware of how their environment affects them. 36 In October 2008, a group of researchers examined the influence of different daily weather factors, including temperature, wind and sunlight, on 1,200 participants. The conclusion was that good or bad weather had little effect on people’s feelings. 37 A person who is upset on dark or cold days suffers from a negative mood, and he will be likely to experience a sad winter. This is the basis of an illness called Seasonal Affective Disorder (SAD). 38 ‎ Kalayjian, professor of psychology at Fordham University, advises that we should take steps to strengthen the brain’s system against weather-driven mood changes. Research on SAD has been focused on the brain’s response to darkness and light. When our eyes detect darkness, the brain gives off melatonin, which starts sleep cycles. 39 It takes over to help us wake up and feel better when we detect light. “We can encourage people to take charge of their feelings,” says Kalayjian. “We tell them to leave the computers and the indoor games and get out there in the sun. 40 ”‎ A day of rain can potentially destroy your plan and affect your mood. But as the Scottish comedian Billy Connolly once said: “There is no such thing as bad weather, only the wrong clothing.”‎ A. Another chemical called serotonin, however, can make people happy.‎ B. That’s when people can recharge their serotonin and get a better mood.‎ C. Most studies prove that a negative feeling is associated with bad weather.‎ D. They determined that people actually differ in their sensitivity to weather changes.‎ E. Yet that link has no scientific basis.‎ F. It is seriously doubted among the people who suffer from SAD.‎ G. It affects about 10% of the population of northern Europe each year.‎ ‎ ‎ ‎ 完形填空 ‎ People from every corner flooded into the streets that Christmas Eve. "Frosty the Snowman," and "Jingle Bells" 41 in stores; on the pavements, the street singers performed happily. Everyone was 42 by someone else, delighted and cheerful. I was alone.‎ As one of 8 kids of a Brazilian family, brought up in America's crowded apartment, I'd spent several years searching for aloneness. Now, 43 , at 27, a college student after the 44 with my girlfriend, every cell inside me wanted to be alone, 45 not at Christmas. My family had 46 to Brazil and my friends were 47 with their own lives. Dusk was approaching, and the fact that I had to return to my 48 home made me sad. Lights from windows blinked (闪烁), and I hoped someone would 49 from one of those homes to invite me inside with a Christmas tree decorated with shiny fake snow and 50 presents.‎ At a market, I felt more 51 when people were buying lots of goods, which ‎ 52 the gifts we received as children in my mind. I missed my family and wanted to cry for wanting to be alone and for having achieved it.‎ Outside the church, a manger (小耶稣) had been set 53 . I stood with others watching the scene, some of them 54 themselves, praying. As I walked home, I realized that leaving Brazil was still a painful experience as I struggled with 55 ‎ I had become in 15 years in America. I'd mourned (悲叹) the 56 , but for the first time, I recognized what I’d gained. I was independent, 57 and healthy. My life was still ahead, full of 58 .‎ Sometimes the best gift is the one that you give yourself. That Christmas, I gave myself 59 for what I'd obtained up to now and promise to go forward. It is the best gift I've ever got, the one that I most 60 .‎ ‎41.A.shared B.played C.served D.held ‎42.A.accompanied B.employed C.attended D.supported ‎43.A.usually B.extremely C.really D.eventually ‎44.A.breakup B.date C.sympathy D.concern ‎45.A.so B.but C.and D.or ‎46.A.moved B.slipped C.came D.returned ‎47.A.pleased B.satisfied C.occupied D.bored ‎48.A.shabby B.empty C.warm D.cozy ‎49.A.turn up B.hang out C.go away D.break in ‎50.A.dealt B.discounted C.wrapped D.donated ‎51.A.tired B.nervous C.excited D.upset ‎52.A.called up B.called for C.called on D.called in ‎53.A.down B.up C.aside D.about ‎54.A.hugging B.bowing C.crossing D.bending ‎55.A.how B.which C.what D.that ‎56.A.cases B.limits C.losses D.worries ‎57.A.lonely B.educated C.shy D.wealthy ‎58.A.possibility B.sight C.sadness D.hardship ‎59.A.surprise B.defeat C.prize D.credit ‎60.A.select B.value C.save D.admit 语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。‎ Dubai was a 6,000-person fishing village half a century ago. Since 1966, when oil was discovered there, the population of Dubai has grown to 2.6 million. Over the years, it 61 (become) a well-known tourist destination.‎ ‎ 62 attracts tourists to Dubai are tax-free shopping, dry weather, excellent accommodations, delicious food and beaches that go on for miles. In fact, some foreigners come here only 63 (experience) the shopping. There are dozens of shopping malls, 64 (provide) every famous brand you can name. Those outdoor markets sell everything from spices (香料) to gold at fair prices.‎ Choosing what places to visit in Dubai is difficult, because even the hotels there are also amazing 65 (attract). The Burj A1 Arab is considered one of the world’s best hotels, and 66 is located on its own island, about 1,000 feet offshore from Dubai. Built in the shape of 67 ship, this hotel is still 68 (tall) than the Eiffel Tower and nearly as tall as the Empire State Building. Certainly, there are also other great places of interest to visit.‎ Indeed, travelling around this country will 69 (true) give you an amazing experience because of its interesting things 70 (offer) to all types of tourists.‎ 短文改错(共10小题;每小题1分,共10分)‎ As it is often the case, when people are attending meetings, having meals or waiting ‎ for buses, you can always find them addicting to their phones, completely ignoring others.‎ This is really a common phenomena in our life. The reason is why smart phones nowadays ‎ can be used for people to play mobile games and kept in touch with friends through QQ and ‎ WeChat. Therefore, too much exposure to phones are bad for people in terms of health. ‎ Moreover, people involved in phones fail to communicate well with these around them.‎ As far as I am concerned, people should wisely make use of their phones to help their ‎ work and study. Meanwhile, care much about their family and friends rather than mobile ‎ phones.‎ ‎横峰中学2016-17学年度上学期周练(第15周)‎ 高三年级英语答案 ‎28-31【答案】DCAA ‎【解析】1.主旨大意题。根据前三段讲述一个商人的例子,在没有手机app 之前生意受到假货的影响,用了手机app 之后,生意变好了。下文也围绕这个手机app 展开叙述。可知,本文主要是要告诉我们手机app可以阻止假货交易。故选D。‎ ‎2.细节理解题。第四段中的“In 2010, Kenya created the Anti-Counterfeit Agency, or ACA, to fight against illegal trade.”可推知,她创立ACA是为了和非法交易做斗争。故选C。‎ ‎3.词义猜测题。根据第三段中的“I get the manufacture date, the expiration date and I'm able to know the safety”这句话中的生产日期和了解到产品的安全可推知,这个词表示有效期。故选A。‎ ‎4.推理判断题。根据最后一段中的“The International Chamber of Commerce is a global business organization”,可知这是一个全球商业组织,所以对假货的泛滥肯定是表示出担忧,并且希望采取措施解决。故选A。‎ ‎【备注】本文为介绍说明文。文章中指出现在假货交易十分泛滥,现在的手机app可以帮助人们避免假货交易、避免上当受骗。‎ ‎32-35【答案】ccDA ‎【解析】1.推理判断题。根据Even though she's little—just like her best friends, Worm and Spider—she wants to be a superhero.This is the story of a little fly who's not afraid to dream big.可知这只小苍蝇brave(勇敢的)和ambitious(有雄心的)。‎ ‎2.【解析】细节理解题。根据文章第三段内容this is not a good way to produce happy, productive chickens可知。根据第一段...is trying to escape her 327 brothers and sisters可判断A项错误;根据第二段head teacher does not recognize his great talent可判断B项错误;比较四本书的价格可知第四本是最贵的,故D项错误。‎ ‎3.【解析】细节理解题。根据文章第四段This book takes us on a little trip to some European capitals.可知。‎ ‎4.【解析】推理判断题。文章一共介绍了四本书,从这几本书的情节内容和第二段this book will charm creative kids everywhere,以及最后一段Children's books can quickly take little readers into new worlds可以推断出,这些书是写给小孩子看的。‎ ‎36-40【答案】EDGAB ‎【解析】1.根据空前句子“Northern Europeans associate rain with sadness and sunshine with happiness. They think this is true because they are so aware of how their environment affects them”(北欧人将悲伤和雨联系在一起,把阳关和快乐关联在一起。他们认为这是真实的,因为他们深知环境对他们的影响。)及后文的“The conclusion was that good or bad weather had little effect on people’s feelings.”(结论是,天气的好坏对人们情绪的影响不大)可知,北欧人的那种情绪是没有科学依据的。故选E。‎ ‎2.根据空后句子“A person who is upset on dark or cold days suffers from a negative mood, and he will be likely to experience a sad winter.”(在黑暗或冷的日子里悲伤的人会患有消极情绪,他将可能经历悲伤的冬季)可知,此处指对天气变化的敏感程度是因人而异的。故选D。‎ ‎3.根据空前句子“A person who is upset on dark or cold days suffers from a negative mood, and he will be likely to experience a sad winter. This is the basis of an illness called Seasonal Affective Disorder ‎ (SAD).”(在黑暗或冷的日子里悲伤的人会患有消极情绪,他将可能经历悲伤的冬季。这是一种称为季节性情感障碍疾病的原理)可知,此处应紧接着说SAD在北欧人们中的影响。故选G。‎ ‎4.根据空前句子“When our eyes detect darkness, the brain gives off melatonin, which starts sleep cycles.”(当我们的眼睛发现黑暗时,大脑发出褪黑激素,开始睡眠周期)及空后句子“It takes over to help us wake up and feel better when we detect light.”(当我们觉察到光线时,它能帮助我们醒来,帮助我们有更好的感觉)可知,此处应介绍另一种能令人快乐的化学成分。故选A。‎ ‎5.根据空前句子“’We can encourage people to take charge of their feelings,” says Kalayjian. “We tell them to leave the computers and the indoor games and get out there in the sun.”(要管好自己的感觉,我们告诉他们离开电脑和室内游戏,走出去到阳光下。)可知,此处指在阳光下重造自己的血清素,并让自己快乐起来。故选B。‎ ‎【备注】本文科技说明文。文章介绍了情绪和天气关系的研究。结果发现,情绪和天气关系不大,主要是人们自身的原因。要控制好自己的情感是很重要的。‎ ‎41-60【答案】BADAB DCBAC  DABCC  CBADB ‎【解析】1."Frosty the Snowman," and "Jingle Bells"是两首耳熟能详的圣诞歌曲,因此可知商店里播放着圣诞歌曲。A. shared“分享”;B. played“播放”;C. served“服务”;D. held“举行”。故选B。‎ ‎2.根据下文提到的“I was alone”可知,在圣诞节前夕,街上有很多人,都有人陪伴,只有“我”独自一人,A. accompanied“陪伴”;B. employed“雇佣”;C. attended“照料”;D. supported“支持”。故选A。‎ ‎3.根据前一句“As one of 8 kids of a Brazilian family, brought up in America's crowded apartment, I'd spent several years searching for aloneness.”可以推断,“我”出生在一个人口众多的家庭,多年来总想找到一个独处的机会,现在,在于我的女朋友分手以后,“我”终于有了独处的机会。A. usually“通常”;B. extremely“极端地”;C. really“真正地”;D. eventually“最后,终于”。故选D。‎ ‎4.根据后半句“every cell inside me wanted to be alone”可知,“我”现在独自一人,因此可知“我”与女朋友分手了。A. breakup“分手”;B. date“约会”;C. sympathy“同情”;D. concern“关注”。故选A。‎ ‎5.上文提到“我”多年来一直都想自己“独处”,现在与女朋友分手以后有了独处的机会,结合下文“Dusk was approaching, and the fact that I had to return to my _______ home made me sad. ”可以推断,但是“我”不想在圣诞节独处。前后句之间是转折关系。A. so“因此”;B. but“但是”;C. and“并且”;D. or“或者”。故选B。‎ ‎6.根据上文提到的“我”出生在一个巴西家庭,以及现在“我”独自一人可以推断,家人返回了巴西,朋友们忙于自己的生活。A. moved“搬家” B. slipped“滑动”;C. came“来”;D. returned“返回”。故选D。‎ ‎7.“我”独自一人,家人返回了巴西,朋友们忙于自己的生活。A. pleased“高兴的”;B. satisfied“满足的”;C. occupied“无空闲的”;D. bored“厌烦的”。be occupied with“忙于做某事”。故选C。‎ ‎8.由上文家人返回了巴西可知,夜幕降临,“我”不得不回到空荡荡的家,这使我难过。A. shabby“破旧的”;B. empty“空的”;C. warm“温暖的”;D. cozy“舒适的”。故选B。‎ ‎9.由上文回到空荡荡的家让“我”难过可以推断,“我”希望灯光闪烁的房子里有人出现来邀请“我”进去一起过圣诞节。A. turn up“出现”;B. hang out“闲逛”;C. go away“走开”;D. break in“打断”。故选A。‎ ‎10.圣诞节人们会添置装饰了闪闪发亮的假雪的圣诞树,圣诞树下是包装精美的礼物。A. dealt“处理”;B. discounted“已折扣的”;C. wrapped“有包装的”;D. donated“捐赠的”。故选C。‎ ‎11.由上文可知,“我”在圣诞节独自一人,感到孤独,当看到人们购买圣诞礼物时,感到更加心烦。 A. tired“疲惫的”;B. nervous“紧张的”;C. excited“兴奋的”;D. upset“心烦的”。故选D。‎ ‎12.根据下文提到的“I missed my family and wanted to cry for wanting to be alone and for having achieved it.”可以推断,“我”看到别人购买圣诞礼物时,让“我”想起了孩提时收到的礼物。A. called up“使想起”;B. called for“要求”;C. called on“拜访”;D. called in“召集”。故选A。‎ ‎13.教堂的外面为了庆祝圣诞节建起了一个小耶稣。A. set down“记下”;B. set up“建立”;C. set aside“留出”;D. set about“着手”。故选B。‎ ‎14.根据下文提到的“praying”可知,“我”与其他人一起观看着这个小耶稣,有一些人双手合十做着祈祷。A. hugging“拥抱”;B. bowing“鞠躬”;C. crossing“(为表示虔诚)用手画十字”;D. bending“使弯曲”;cross oneself“在自己身上用手画十字”(表示祈求上帝保佑)。故选C。‎ ‎15.根据本句提到的“leaving Brazil was still a painful experience as I struggled with ”可以推断,离开巴西一直是我努力克服的痛苦的经历,在回家的路上,“我”一直在想,在美国生活了十五年,“我”变成了什么样的一个人。A. how“多么地”; B. which“哪一个”;C. what “……的东西、事情或样子”;D. that引导宾语从句,无词义,仅起连接作用。故选C。‎ ‎16.根据后半句“but for the first time,I recognized what I’d gained”可以推断,“我”悼念失去的东西,但是首次“我”认识到“我”在美国也得到了一些东西。 A. cases“情况”;B. limits“限制”;C. losses“损失”;D. worries“担心”。故选C。‎ ‎17.根据前文提到的“Now, _______, at 27, a college student after the    ___ with my girlfriend , every cell inside me wanted to be alone,”可知,“我”是一个大学生,因此推断,“我”在美国十五年,变得独立,有教养和健康。A. lonely“孤独的”;B. educated“有教养的”;C. shy“害羞的”;D. wealthy“富有的”。故选B。‎ ‎18.根据前半句“My life was still ahead”结合上文可以推断,在美国生活了十五年后,“我”是独立的,有教养的和健康的,“我”的生活仍旧会继续向前,充满了可能性。A. possibility“可能性”;B. sight“视野”;C. sadness“悲哀”;D. hardship“苦难”。故选A。‎ ‎19.根据上文提到的“Sometimes the best gift is the one that you give yourself.”可以推断,最好的礼物是自己给予自己的礼物,这个圣诞节“我” 给予自己的礼物就是赞美“我”现在已经取得的成就,并对未来做出许诺。A. surprise“惊奇”;B. defeat“失败”;C. prize“奖品”;D. credit“赞颂”。故选D。‎ ‎20.根据前半句“It is the best gift I've ever got”可以推断,这是我收到的最好的礼物,也是我最珍惜的礼物。A. select“选择”;B. value“珍惜”;C. save “挽救”;D. admit“承认”。故选B。‎ ‎【备注】本文是一篇记叙文。生活中我们经常收到很多礼物,但是最好的礼物是自己送给自己的礼物。本文作者在一个圣诞节的时候,没有家人和朋友的陪伴,独自一人,在节日的气氛中感到十分孤独。但是在回家的路上,作者认识到自己已经得到了许多,生活充满了希望。这也是这个圣诞节作者送给自己的礼物,对自己的肯定和许诺,肯定自己过去的努力,许诺自己将不惧一切,奋勇向前。‎ ‎【答案】1.has become ‎2.What ‎3.to experience ‎4.providing ‎5.attractions ‎6.it ‎7.a ‎8.taller ‎9.truly ‎10.offered ‎【解析】1.考查动词时态。over the years “这些年来”是一个始于过去持续至现在的一个时段,一般和现在完成时连用。此处指“这些年来,它已经成为著名的旅游景点”。且主语是第三人称单数,故填has become。‎ ‎2.考查主语从句连词。分析句子成分可知,此处为主语从句,空格处在从句中作主语,指代句中“tax-free shopping, dry weather, excellent accommodations, delicious food and beaches that go on for miles.”。故填What。‎ ‎3.考查动词不定式。此处表来到这里的目的,应用不定式表目的。故填to experience。‎ ‎4.考查非谓语动词。此处与主句主语dozens of shopping malls之间为逻辑主动关系,表主动,应使用ing分词。故填providing。‎ ‎5.考查词性转化。句意:甚至,旅馆里也有令人惊奇的景观。此处应使用attract的名词,又由句中there are可知,应使用该名词的复数形式。故填attractions。‎ ‎6.考查代词。此处指代前面并列句中的the Burj A1 Arab。故填it。‎ ‎7.考查不定冠词。此处指“一个轮船的形状”,表泛指。故填a。‎ ‎8.考查比较级。由空后的than可知,此处应使用比较级。故填taller。‎ ‎9.考查词性转化。此处修饰动词give,应使用副词形式。故填truly。‎ ‎10.考查非谓语动词。offer与its interesting things之间为逻辑动宾关系,此处为过去分词词组作后置定语。故填offered。‎ ‎【备注】本文为介绍说明文。文章简要介绍了迪拜的发展,介绍了迪拜成为旅游胜地的原因,同时还介绍了迪拜塔。‎ ‎【答案】As it is often the case, when people are attending meetings, having meals or waiting for buses, you can always find them  to their phones, completely ignoring others.‎ This is really a common in our life. The reason is  smart phones nowadays can be used for people to play mobile games and  in touch with friends through QQ and WeChat. , too much exposure to phones  bad for people in terms of health. Moreover, people involved in phones fail to communicate well with  around them.‎ As far as I am concerned, people should wisely make use of their phones to help their work and study. Meanwhile, care  about their family and friends rather than mobile phones.‎ ‎【解析】第一处:去掉it 考查as引导的定语从句。as指代后面的整句话的内容或现象,在句子中充当主语。故it多余。‎ 第二处:addicting改为addicted 考查形容词。固定词组:be addicted to sth.“对某事/物上瘾的”。故addicting改为addicted。‎ 第三处:phenomena改为phenomenon 考查名词单复数。由主语及谓语this is和句中不定冠词a可知,此处指“这是一个普遍的现象”。phenomena是复数形式,应使用其单数形式。故phenomena改为phenomenon。‎ 第四处:why改为that   考查固定句式:the reason is that…“原因是……”,that没有词义,why强调结果。故why改为that。‎ 第五处:kept改为keep  考查动词形式。and为并列连词,此处与play mobile games并列,应使用动词原形。故kept改为keep。‎ 第六处:Therefore改为However 考查副词辨析。由句意分析可知,本句与前句存在转折关系,又由逗号与主句隔开,应使用转折副词however。故Therefore改为However。‎ 第七处:are改为is 考查主谓一致。短语作主语时,视为单数,谓语动词使用第三人称单数形式。故are改为is。‎ 第八处:these改为those 考查代词。句意:另外,痴迷手机的人不能很好地与他们周围的人进行交流。故these改为those。‎ 第九处:在help和their work之间加with 考查固定词组。help sb. with sth.“在某事上帮助某人”。故在help和their work之间加with。‎ 第十处:much改为more 考查比较级。由句中rather than“而不是”可知,此处应指“人们应该多关心一下家人和朋友,而不是手机”。故much改为more。‎ ‎【备注】本文为介绍说明文。文章指出现在越来越多的人痴迷于手机,忽略了身边的人。作者在文章指出了,这一现象会造成的危害,并提出了自己的建议。‎
查看更多

相关文章

您可能关注的文档