2019-2020学年安徽省黄山市屯溪第一中学高二上学期入学摸底考试英语试题(解析版)

申明敬告: 本站不保证该用户上传的文档完整性,不预览、不比对内容而直接下载产生的反悔问题本站不予受理。

文档介绍

2019-2020学年安徽省黄山市屯溪第一中学高二上学期入学摸底考试英语试题(解析版)

屯溪一中2019—2020学年第一学期摸底考试 高二英语试卷 本试卷分第I卷和第II卷两部分(满分150分)‎ 第I卷 一、听力理解(共20小题;每小题1.5分,满分30分)‎ 第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分)‎ 听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。‎ ‎1.What present did the man get from his grandmother this year?‎ A A card B. A T-shirt C. A headphone ‎2.What does Mr. Parker want to do?‎ A. Place an order B. Call the truck driver C.Get a quick delivery ‎3.What are the speakers mainly talking about?‎ A.A mushroom B.A painting C. A shop ‎4. With whom did the woman go to the show?‎ A. Her parents. B. Her cousin. C. Her sister ‎5. Where does the conversation probably take place?‎ A. In a post office B. In a pizza house C. In a bank 第二节(共15个小题;每小题1.5分,满分22.5分)‎ 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。‎ 听第6段材料,回答第6、7题。‎ ‎6. What do the speakers agree on about the course?‎ A. It will end next week. B. It lasts too long.‎ C. It has got a bad start.‎ ‎7. What does the woman like about the lecturer?‎ A. His sense of humor. B. His handwriting.‎ C. His voice.‎ 请听第7段材料,回答8,9两题 ‎8. How long did the man stay on the island?‎ A. For about two days. B. For about four days.‎ C. For about six days.‎ ‎9. What did the man like to do best on the island?‎ A. Watch dolphins. B. Observe birds. C. Feed monkeys.‎ 请听第8段材料,回到10至12题 ‎10. What is the man’s project about?‎ A. The animals. B. The deserts. C. The rainforest.‎ ‎11. What make the woman feel uncomfortable?‎ A. The spiders. B. The snakes. C. The sloths.‎ ‎12. What surprises the woman about the snake?‎ A. Its color. B. Its size. C. Its lifespan.‎ 请听第9段材料,回答13至16题。‎ ‎13. What does the man suggest seeing at first?‎ A. A circus. B. A musical. C. A comedy.‎ ‎14. Which of the following is a new play?‎ A. The dancing queen. B. Take it or leave it.‎ C. Sweet dating.‎ ‎15. How does the woman feel about the romantic comedy the man mentions?‎ A. It’s funny. B. It’s boring. C. It’s old.‎ ‎16. What do the speakers decide to do at last?‎ A. Attend a club. B. Enjoy the clowns. C. See a silent film.‎ 请听第10段材料,回答17至20题。‎ ‎17. Where will the charity event be held?‎ A. At the Forest Hotel. B. At the park hotel.‎ C. At the city lights.‎ ‎18. What will the money from the charity event be used to do?‎ A. Open a training center. B. Build a new hotel.‎ C. Provide shelter for the homeless.‎ ‎19. What activity is added this year?‎ A Trying a new restaurant. B. Attending a festival.‎ C. Visiting an adventure park.‎ ‎20. What will volunteers do for the charity event?‎ A. Check the tickets. B. Help with seating. C. Serve the coffee.‎ 第二部分阅读理解(共两节,满分40分)‎ 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)‎ A.‎ Young ladies with manners, social skills and style will be more confident in social settings and understand their potential better. This 4-week course teaches social etiquette(礼仪), table manners, personal grooming (打扮) and skin care. Classes are taught conversational style which involves everyone in discussion for easy learning.‎ Curriculum.‎ Class one: Self Introduction and Introducing Others — Handshaking, Eye contact, and Smiling — Please, Thank You and You’re welcome —Making mistakes and Apologizing —Telephone Etiquette Class Two: Quick Review —Texting and Social Networking Sites — Gift Giving and Receiving —Attending a party — Thank- you Notes — Becoming a Skilled Conversationalist — Joining a Group and Exciting a Conversation Class Three: Quick Review —Three-Course Meal Instruction — Table skills and Dining Manners —Formal/Informal Place Settings —Use of Proper Utensils(用具) —American/Continental Style of Dining —Entering and Leaving the Table —Posture(姿势) and Conversation.‎ Class Four:Quick Review —Grooming —Skin Care —Graduation Celebration Homework will be given at the end of each class.‎ Class Dates and Pricing Class span(持续) over four separate days, and each class lasts two hours.‎ Start Date: Jan 12th 2019‎ Time:1:00pm —3:00pm Price:$250.00/person If you are interested in taking a class or course, please fill out our form about yourselves so we may provide you with the best service. For more information, please email us at Infoitsallaboutetiquette.com or call 480-510-6346.‎ ‎1. Which class helps improve girls’ table manners?‎ A. Class one. B. Class two C. Class three D. Class four.‎ ‎2. How long will the course last?‎ A. Two hours B. Four hours C. Six hours D. Eight hours ‎3. What is the purpose of this course?‎ A. To develop girls’ creative potential.‎ B. To teach girls how to behave properly.‎ C. To improve girls’ confidence in learning.‎ D. To help girls become a person of wide interests.‎ ‎【答案】1. C 2. D 3. B ‎【解析】‎ 这是一篇应用文。短文介绍了旨在使年轻女性在社交场合会更自信而开设的社交礼仪,餐桌礼仪,个人打扮和皮肤护理相关课程的信息。‎ ‎【1题详解】‎ 细节理解题。由“Class Three: Quick Review —Three-Course Meal Instruction — Table skills and Dining Manners —Formal/Informal Place Settings —Use of Proper Utensils(用具) —American/Continental Style of Dining —Entering and Leaving the Table —Posture(姿势) and Conversation.”可知,Class three有助于提高女性的餐桌礼仪。故选C项。‎ ‎【2题详解】‎ 细节理解题。由“Class span(持续) over four separate days, and each class lasts two hours.”可知,课程持续四天多,每堂课为两小时。所以一节课时两个小时,4天总计是:2小时x4=8小时。所以课程需要8个小时。故选D项。‎ ‎【3题详解】‎ 推理判断题。由第一段“This 4-week course teaches social etiquette(礼仪), table manners, personal grooming (打扮) and skin care”可知,这门为期4周的课程教授社交礼仪、餐桌礼仪、个人打扮和皮肤护理。所以通过这4门课程所教授的内容可以判断出,这门课程的目的是教女孩如何举止得体。故选B项。‎ B In its best times on the nineteenth century, thatch (茅草屋顶) played an important role in protecting British homes from the weather. But new technologies since have led to a rapid decline in thatching and many of the thatched cottages that remain have been changed beyond all recognition by developers or have run into disrepair, a rather upsetting reminder of a bygone age.‎ A Welsh company, however, is trying to breathe new life into some of the last traditional thatched cottages in western Wales by repairing them and letting them out as holiday homes. Called “Under the Thatch”, the company is run by Greg Stevenson, who lives in his own thatched cottage in Ceredigion. An architectural historians by training, he repairs old buildings in old-fashioned ways.‎ All the cottages are in attractive locations around southwest Wales. Unlike most holiday homes, the cottages are let all year round---chiefly because Greg prices them lower than many holiday properties( 房屋) and he’d prefer that properties are rented just above cost price than not used at all. And with that comes a bargain or two: it’s common for a property to go for as little as£35 a night. Consequently occupancy for properties with “ Under the Thatch” is at 95 percent( the average in Wales is 35 percent)‎ Its success has meant that Greg has been able to buy up more old cottages and bring them back into the community. Greg has also diversified from offering only thatched cottages: he now lets out a variety of rare accommodations dotted around western styles , including a renovated(修复的) train carriage and two gypsy caravans which were used by Romanies.‎ Most of his thirty properties are run using environmentally friendly ‎ technologies. Including solar panels and recycled furnishings. But most importantly, what the cottages all have in common is that they bring back life to local communities. Spend a weekend “Under the Thatch” rather than in a holiday home, buy local food and visit nearby restaurants, and you will be contributing to the local economy.‎ ‎4. How does the author sound when talking about thatched cottages in Paragraph 1?‎ A. Excited B. Afraid C. Sorry D. Humorous ‎5. What is the main reason for the success of “Under the Thatch”?‎ A. The properties’ low prices.‎ B. The company’s excellent services.‎ C. The company’s creative designers.‎ D. The properties’ beautiful locations.‎ ‎6. Beside thatched cottages, what does Greg’s company provide?‎ A. Design plans for modern cottages.‎ B. Other uncommon styles of holiday homes.‎ C. Environmentally friendly technologies.‎ D. Advice on developing the local economy.‎ ‎7. What can be the best title for the text?‎ A. Buy Up Traditional Thatched Cottages.‎ B. Protect British Homes from the weather.‎ C. Spend a Weekend Under the Thatch.‎ D. Bring Properties Back into the Community.‎ ‎【答案】4. C 5. A 6. B 7. C ‎【解析】‎ 这是一篇说明文。在英国历史上曾经发挥过积极作用的茅草屋,被人们遗忘且数量上迅速减少,不过最近威尔士的一家公司正试图给威尔士西部最后的一些传统茅草屋注入新的活力,这家公司把这些茅草屋变成了复古的度假屋,并取得了成功。‎ ‎【4题详解】‎ 推理判断题。由第一段“many of the thatched cottages that remain have been changed beyond all recognition by developers or have run into disrepair, a rather upsetting ‎ reminder of a bygone age.”可知,许多保留下来的茅草屋要么被开发商改造得面目全非,要么年久失修,这让人难过地想起了一个逝去的时代。所以通过关键词“changed beyond all recognition,run into disrepair,upsetting reminder”可以判断出,作者在第一段中谈到茅草屋时听起来有些难过。故选C项。‎ ‎【5题详解】‎ 细节理解题。由第三段“Unlike most holiday homes, the cottages are let all year round---chiefly because Greg prices them lower than many holiday properties( 房屋)”可知,与大多数度假屋不同的是这些小屋全年出租,主要是因为Greg公司把它们的价格控制得比许多度假屋要低。所以“Under the Thatch”成功的主要原因是房价很低。故选A项。‎ ‎【6题详解】‎ 细节理解题。由倒数第二段“ he now lets out a variety of rare accommodations dotted around western styles , including a renovated train carriage and two gypsy caravans which were used by Romanies.”可知,Greg公司现在推出了各种罕见的西方风格的住所,包括翻新后的火车车厢和两个吉普赛人使用的吉普赛大篷车。所以除了茅草屋,Greg公司还提其他不寻常风格的度假屋。故选B项。‎ ‎【7题详解】‎ 主旨大意题。通读全文尤其是最后段“Spend a weekend “Under the Thatch” rather than in a holiday home”可知,作者建议游客周末“在茅草屋下”度过,而不是在度假屋度过。所以作者通过说明在英国历史上曾经发挥过积极作用的茅草屋,被人们遗忘且数量上迅速减少,不过最近威尔士的一家公司正试图给威尔士西部最后的一些传统茅草屋注入新的活力,这家公司把这些茅草屋变成了复古的度假屋,并取得了成功,作者建议游客周末“在茅草屋下”度过,而不是在度假屋度过。所以短文的最佳标题为“在茅草屋下度周末”。选C项。‎ C Alice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids’ teeth, instead of destroying them.‎ It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why can’t I make a healthy candy that’s good for my teeth so that my parents can’t say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.‎ With her dad’s permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.‎ Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moore’s product—CanCandy.‎ As CanCandy’s success grows, so does Moore’s credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she’s also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.‎ Meanwhile, with her parents’ help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasn’t driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandy’s profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.‎ ‎8. How did Moore react to her dad’s warning?‎ A. She argued with him. B. She tried to find a way out.‎ C. She paid no attention. D. She chose to consult dentists.‎ ‎9. What is special about CanCandy?‎ A. It is beneficial to dental health. B. It is free of sweeteners.‎ C. It is sweeter than other candies D. It is produced to a dentists’ recipe.‎ ‎10. What does Moore expect from her business?‎ A. To earn more money. B. To help others find smiles.‎ C. To make herself stand out. D. To beat other candy companies.‎ ‎11. What can we learn from Alice Moore’s story?‎ A. Fame is a great thirst of the young.‎ B. A youth is to be regarded with respect.‎ C. Positive thinking and action result in success.‎ D. Success means getting personal desires satisfied ‎【答案】8. B 9. A 10. B 11. C ‎【解析】‎ 这是一篇记叙文。文章主要讲述了Alice Moore,一个年轻有为的创业者的故事,故事告诉我们:积极的思考和行动会带来成功。‎ ‎【8题详解】‎ 推理判断题。根据第二段的But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why can’t I make a healthy candy that’s good for my teeth so that my parents can’t say no to it?”及下文她想方设法最终制作出了叫CanCandy的糖果可知,她对父亲的警告的反应是:她试图找到一条出路,解决问题。故选B。‎ ‎【9题详解】‎ 细节理解题。根据第三段的Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.可知,这种糖只使用天然甜味剂,可以减少口腔细菌,因此它对牙齿有利。故选A。‎ ‎【10题详解】‎ 细节理解题。根据最后一段的Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles.可知,Moore想用她独特的才能帮助其他人找到自己的笑容。故选B。‎ ‎【11题详解】‎ 推理判断题。文章主要讲述了Moor的创业故事,她之所以能成功,源于面对问题和困难时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。因此,通过她的故事让我们懂得积极的思考和行动会带来成功。故选C。‎ D On a hot summer weekend, Jorge Ayub saw the public beach north of Boston already crowded with nearly 1 million people drawn to the annual sand sculpture festival. Traffic on the nearby road was heavy, bands played music loudly, and later that night fireworks would light up the beach.‎ And on the sand were four pairs of tiny shorebirds. These chicks(小鸟) were still too young to fly and a precious addition to the national endeavor to save a bird once down to 139 pairs in Massachusetts. It was Mr. Ayub’s job. “Everyone made it,” Ayub, a coastal ecologist reported at the end of the long weekend over the nests.‎ Once common, piping plovers(笛鸻) were hunted and then squeezed out of their habitats(栖息地) by coastal development until, in 1986, the federal government listed the Atlantic Coastal birds as threatened. The bird’s recovery has been halting. After three decades, the Atlantic population stands just under the 2,000-pair goal set by federal law.‎ But the star has been Massachusetts, which has seen plovers increase to 687pairs from 139 pairs in 1986. One reason for that: “chick-sitting” in which conservationists sometimes spend all day watching over the birds.‎ That progress has made Massachusetts the only East Coast state that decided to relax some Endangered Species Act restrictions: for example, to reduce the fenced-off areas and vehicle limits that have annoyed residents(居民).‎ ‎“Look at the stretch(一片土地),”Anyb says. “We had six nesting pairs between here and that bathhouse 600 yards away. By regulation, each nest should have 100 yards of fencing. We could have put up fencing and closed the beach all the way to the bathhouse.”‎ Instead, the plovers are surrounded in much smaller areas by “symbolic fencing”. None of the 52 seawall entrances to the beach are closed. “If we put up too much ‎ fencing, people will be upset, and they are going to destroy it or walk right through the nesting areas,” Ayub says. “By opening the beach, people are happier and the species does better.”‎ ‎12. What was Jorge Ayub doing at the beginning of the text?‎ A. Directing traffic.‎ B. Enjoying fireworks.‎ C. Looking after some birds.‎ D. Watching some bands perform.‎ ‎13. Which of the following best explains “halting”underlined in Paragraph 3?‎ A. slow B. Similar C. Important D. Complete ‎14. What do you know about Massachusetts?‎ A. It is an important habitat for wildlife.‎ B. It has done well in protecting piping plovers.‎ C. It encourages the residents to keep piping plovers.‎ D. It allows ecologists to test certain species of birds.‎ ‎15. What might be Jorge Ayub’s attitude to “symbolic” fencing?‎ A. Supportive B. Disapproving C. Uninterested D. Doubtful ‎【答案】12. C 13. A 14. B 15. A ‎【解析】‎ ‎【分析】‎ 这是一篇新闻报道。短文报道了美国在恢复大西洋沿岸鸟类所做的努力,其中萨诸塞州了在保护笛鸻方面做得很好。‎ ‎【12题详解】‎ 细节理解题。由第二段“These chicks were still too young to fly and a precious addition to the national endeavor to save a bird once down to 139 pairs in Massachusetts. It was Mr. Ayub’s job.”可知,这些小鸟还太小,不能飞,这是马萨诸塞州拯救一种曾下降到139对的鸟所做出的努力。这是Jorge Ayub的工作。所以在文章的开头,Jorge Ayub正在照顾一些鸟。故选C项。‎ ‎【13题详解】‎ 词句猜测题。由第三段“The bird’s recovery has been halting. After three decades, the Atlantic population stands just under the 2,000-pair goal set by federal law.”可知,这种鸟的数量恢复工作一直停滞不前。三十年后,大西洋地区的海鸟数量低于联邦法律规定的2000对的目标。所以通过上下文的语境可以判断出,slow“放慢”最能最能解释第3段中划线的“halting”的意思。故选A项。‎ ‎【14题详解】‎ 推理判断题。由第四段“But the star has been Massachusetts, which has seen plovers increase to 687pairs from 139 pairs in 1986.”可知,马萨诸塞州所取得成就最大,在马萨诸塞州笛鸻的数量已经从1986年的139对,增长到了687对。所以通过笛鸻数量的增长可以判断出,马萨诸塞州在保护笛鸻方面做得很好。故选B项。‎ ‎【15题详解】‎ 推理判断题。由最后段“ If we put up too much fencing, people will be upset, and they are going to destroy it or walk right through the nesting areas,” Ayub says.“By opening the beach, people are happier and the species does better.”可知,如果我们建了太多的围栏,人们会感到不安,他们会破坏围栏,或者直接穿过筑巢区,Ayub说。“开放海滩,人们会更快乐,鸟类繁衍的也会更好。所以通过Ayub所说的话我们可以判断出,Ayub对象征性的围栏持支持态度。故选A项。‎ ‎【点睛】根据文章中人物所说的话的内容是解决推理判断题的重要方法,因为通过所说的内容,我们可以判断出,作者所要想表达的观点是积极的还是消极的,是中立的还是支持或者否定某一方,对事情是关心的还是冷漠的。是在提出建议还是在提出具体的解决措施。‎ 由最后段“ If we put up too much fencing, people will be upset, and they are going to destroy it or walk right through the nesting areas,” Ayub says.“By opening the beach, people are happier and the species does better.”可知,如果我们建了太多的围栏,人们会感到不安,他们会破坏围栏,或者直接穿过筑巢区,Ayub说。“开放海滩,人们会更快乐,物种繁衍的也会更好。所以通过Ayub所说的话我们可以判断出,Ayub对象征性的围栏持支持态度。故小题4选A项。‎ 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)‎ 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。‎ Nishit Sharma takes a heavy bag everywhere he goes. Whether he is traveling around the Kerala coastline or hiking in the mountains, he always carries a laptop and four or five cameras with him. ___16___ They have helped him turn his adventures into amazing videos, inspiring people everywhere to get out and explore all that India has to offer.‎ In only two years, Sharma has produced nearly 100 videos for his web page on YouTube. ___17___From the thick forests in Meghalaya( a state in northeastern India), to the purple mountains in Tamil Nadu(a state in southeastern India), where he recorded the rare blossoming of the Kurinji flowers,---a phenomenon that happens once every 12 years—Sharma has shown a side if India that many people may never have known existed. Not even himself.‎ ‎___18___He vividly remembers riding through the south of India on his motorcycle, exploring tree-lined streets in Pondicherry’s French district, and being struck by the beauty of the peaceful hill station Munnar.‎ ‎___19___However, Sharma knows there is no end to his exploration in India. He is so enthusiastic about sharing the lesser-seen side of his homeland, in new and better ways, that he has been known to open his laptop and work even on mountaintops. “ ___20___And I’ve never stopped,” he says. “The driving force for me is to keep learning.”‎ A. Then there was the motorcycle tour in Kerala.‎ B. I started producing travel videos two years ago.‎ C. He might be running out of new places to sit.‎ D. As a travel writer, these are tools of his trade.‎ E. Up until now, he has already traveled across India.‎ F. I’m lucky to have been born and brought up in India.‎ G. Along the way, he has learned a lot about his homeland.‎ ‎【答案】16. D 17. E ‎ ‎18. A 19. C ‎ ‎20. B ‎【解析】‎ 这是一篇说明文。短文介绍了走遍印度的旅行者Nishit Sharma ,他用视频的方式记录了在旅行中所发生的一切。‎ ‎【16题详解】‎ 由“. Whether he is traveling around the Kerala coastline or hiking in the mountains, he always carries a laptop and four or five cameras with him. ___1___ They have helped him turn his adventures into amazing videos, inspiring people everywhere to get out and explore all that India has to offer.”可知,无论是在喀拉拉邦的海岸线上旅行,还是在山区徒步旅行,他总是随身携带一台笔记本电脑和四五个摄像头。它们帮助他把他的冒险变成了精彩的视频,激励各地的人们走出家门,探索印度所能提供的一切。所以小题1既要总结前文又要承接下文。故D选项“作为一名旅行作家,这些都是他行业的工具”切题。故选D项。‎ ‎【17题详解】‎ 由“From the thick forests in Meghalaya( a state in northeastern India), to the purple mountains in Tamil Nadu(a state in southeastern India”可知,他已经从印度东北部的梅加拉亚的茂密森林,到印度东南部的泰米尔纳德邦的紫色山脉,走遍了印度。所以小题2要总说他已经走遍了印度,然后再具体解释说明。故E选项“到目前为止,他已经走遍了印度”切题。故选E项。‎ ‎【18题详解】‎ 由“He vividly remembers riding through the south of India on his motorcycle”可知,他清楚地记得骑着摩托车穿越印度南部。所以本段主要在说Nishit Sharma在喀拉拉邦的摩托车之旅也就是小题3本段的标题所要说明的内容。故A选项“然后是在喀拉拉邦的摩托车之旅”切题。故选A项。‎ ‎【19题详解】‎ 由“However, Sharma knows there is no end to his exploration in India”可知,然而,Sharma知道他在印度的探索没有尽头。所以小题4与后一句构成转折关系。故C选项“他一直在探索新的地方”切题。故选C项。‎ ‎【20题详解】‎ 由“And I’ve never stopped”可知,我从未停止制作旅行视频。所以小题5与后一句为并列关系,且话题一致。故B选项“我两年前开始制作旅行视频”切题。故选B项。‎ 第三部分英语知识运用(共两节)‎ 第一节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)‎ 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。‎ When my son Zac was six months old, I noticed something wasn’t right. He would___21___with toys with his left arm,___22___ his right side wasn’t there. When I___23___ him to see the baby nurse, she did her best to hide her ___24___ but suggested I see a doctor as soon as possible.‎ For the next four months, Zac and I paid ___25___visits to the doctors. Then, at ten months, Zach had a CT scan. The scan results showed that my boy had hemiplegic cerebral palsy(偏瘫性脑麻痹). I was ___26___‎ Soon, his doctor put us in touch with an organization that___27___children’s disability and develo-pment services. So years of treatment ___28___‎ Gradually, Zac began to set his own ___29___. When he was 11 months old, he began to crawl(爬) with his right leg dragging behind. He____30____at 19 or 20 months, and even though one foot was turned, it never ____31____him doing anything.‎ He played football when he was eight, ____32____starting athletics at 11, where he found his ____33____. As a para-athlete(残疾运动员), he has even represented his state six times at a ____34____ level. Then in 2011, he became the Australian long jump ____35____holder in the under-13 group. Today Zac’s favorite sport is____36____and he is training with the South Australian para-cycling team for the 2020 Paralympics in Japan. If I had been too ____37____ to let him play sport, he would never have had the ____38____ to travel,compete and meet amazing people from all over the world.‎ My parenting journey with Zac wasn’t what I ____39____ , but I am so ____40____ he chose me to be his mum. He is my most precious gift.‎ ‎21. A. meet B. fight C. play D. work ‎22. A. so that B. even if C. now that D. as if ‎23. A. allowed B. took C. taught D. asked ‎24. A. alarm B. anger C. joy D. pride ‎25. A. countless B. safe C. immediate D. important ‎26. A. ashamed B. shocked C. inspired D. amused ‎27. A. uses B. prevents C. checks D. provides ‎28. A. began B. missed C. helped D. changed ‎29. A. price B. pace C. line D. goal ‎30. A. sat B. returned C. walked D. recovered ‎31. A. saw B. kept C. stopped D. minded ‎32. A. before B. after C. for D. against ‎33. A. plan B. speech C. humor D. talent ‎34. A. similar B. basic C. national D. local ‎35. A. license B. record C. ticket D. degree ‎36. A. skating B. swimming C. running D. cycling ‎37. A. honest B. ready C. afraid D. simple ‎38. A. time B. energy C. money D. chance ‎39. A. expected B. believed C. created D. recognized ‎40. A. confident B. grateful C. strange D. brave ‎【答案】21. C 22. D 23. B 24. A 25. A 26. B 27. D 28. A 29. B 30. C 31. C 32. A 33. D 34. C 35. B 36. D 37. C 38. D 39. A 40. B ‎【解析】‎ 这是一篇记叙文。短文叙述了作者的儿子Zac在六个月大的时候被查出患有偏瘫性脑麻痹,但是这并没有阻止他作任何事情,8岁时能踢足球,11岁开始参加田径比赛,多次代表所在的洲参加国际级别的比赛,现在正在为备战2020年残奥会做准备。‎ ‎【21题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:他会用左手玩玩具,好像他的右手不存在似的。A. meet见面;B. fight战斗;C. play玩;D. work工作。由“ Zac was six months old,toys ”可知,六个月大的孩子一定是再玩玩具,只不过Zac 只会用左手玩玩具。故选C项。‎ ‎【22题详解】‎ 考查连词词义辨析。句意:他会用左手玩玩具,好像他的右手不存在似的。A. so that以至于;B. even if尽管;C. now that既然;D. as if好像。Zac的右手是存在的,Zac因患上偏瘫性脑麻痹,右手失去了功能,所以他只会用左手玩玩具,就好像右手不存在似的。故选D项。‎ ‎【23题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:当我带他去看儿童护士时,她竭力掩饰自己的惊慌,但还是建议我尽快去看医生。A. allowed允许;B. took带着;C. taught教;D. asked问。作者带着Zac去看了医生,才被诊断出患上了偏瘫性脑麻痹。故选B项。‎ ‎【24题详解】‎ 考查名词词义辨析。句意:当我带他去看婴儿护士时,她竭力掩饰自己的惊慌,但还是建议我尽快去看医生。A. alarm惊慌;B. anger愤怒;C. joy快乐; D. pride自豪。因为作者带孩子看病是咨询的婴儿护士,护士看到孩子的症状时,觉得孩子患的病可能很严重,所以她在竭力掩饰自己的惊慌,以免给作者造成过大的心里负担。故选A项。‎ ‎【25题详解】‎ 考查形容词词义辨析。句意:在接下来的四个月里,我带着Zac无数次去看医生。A. countless数不尽的;B. safe安全的;C. immediate立即的;D. important重要的。由“For the next four months”可知,在接下来的四个月里,作者带着Zac无数次去看医生。在第十个月时才确诊。故选A项。‎ ‎【26题详解】‎ 考查形容词词义辨析。句意:我感到很震惊。A. ashamed惭愧的;B. shocked震惊的;C. inspired富有灵感的;D. amused玩得愉快的。作者对于儿子患上了偏瘫性脑麻痹感到惊讶。不敢相信这是真的。故选B项。‎ ‎【27题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:不久,他的医生让我们联系一家提供儿童残疾和康复训练服务的组织。A. uses使用;B. prevents阻止;C. checks核对;D. provides提供。由“organization ,children’s disability and development services.”可知,这是一家提供儿童残疾和康复训练服务的组织。故选D项。‎ ‎【28题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:耗时多年的治疗开始了。A. began开始;B. missed想念;C.‎ ‎ helped帮助;D. changed改变。因为找到了一家能提供儿童残疾和康复训练服务的组织,所以治疗就开始了。故选A项。‎ ‎【29题详解】‎ 考查名词词义辨析。句意:渐渐地,Zac治疗效开始取得了成效。A. price价格;B. pace步子;C. line线;D. goal目标。由“ he was 11 months old, he began to crawl(爬) with his right leg dragging behind.”可知,Zac的治疗效开始取得了成效。故选B项。‎ ‎【30题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:他在19或20个月大的时候就会走路了,即使他的一只脚内翻,但是也没有阻止他做任何事情。A. sat坐;B. returned返回;C. walked走路;D. recovered恢复。由“even though one foot was turned”可知,他在19或20个月大的时候就会走路了。故选C项。‎ ‎【31题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:他在19或20个月大的时候就会走路了,即使他的一只脚内翻,但是也没有阻止他做任何事情。A. saw看;B. kept保持;C. stopped停止;D. minded介意。由“but”可知,前后语意转折,说明他的病症没有阻止他做任何事情。stop sb from doing sth “阻止某人做某事”。故选C项。‎ ‎【32题详解】‎ 考查介词词义辨析。句意:他8岁时踢足球,11岁开始参加田径比赛,他发现了自己的天赋。A. before在.之前;B. after在.之后 ;C. for因为;D. against反对。8岁时踢足球发生在11岁开始参加田径比赛之前。所以用介词before表示在.之前。故选A项。‎ ‎【33题详解】‎ 考查名词词义辨析。句意:他8岁时踢足球,11岁开始参加田径比赛,他发现了自己的天赋。A. plan计划;B. speech演讲;C. humor幽默;D. talent天赋。由下文可知,作为一名残疾运动员,他甚至六次代表他所在的洲参加国家级别的比赛,2011年,他成为澳大利亚13岁以下跳远纪录的保持者。可见他在田径比赛中做的非常好,很有天赋。故选D项。‎ ‎【34题详解】‎ 考查形容词词义辨析。句意:作为一名残疾运动员,他甚至六次代表他所在的洲参加国家级别的比赛。A. similar相似的;B. basic基本的;C. national国家的;D. local当地的。由“represented his state ”可知,他能代表自己所在的洲参加的一定是国家级别的比赛。故选C项。‎ ‎【35题详解】‎ 考查名词词义辨析。句意:2011年,他成为澳大利亚13岁以下跳远纪录的保持者。A. license执照;B. record记录;C. ticket票;D. degree程度。由“holder”可知,这里说的是他是澳大利亚13岁以下跳远纪录的保持者。故选B项。‎ ‎【36题详解】‎ 考查名词词义辨析。句意:如今Zac最喜欢的运动是骑自行车,他正在和南澳大利亚残疾人自行车队为2020年日本残奥会进行训练。A. skating滑冰;B. swimming游泳;C. running跑;D. cycling骑自行车。由下文的“para-cycling”可知,Zac最喜欢的运动是骑自行车。故选D项。‎ ‎【37题详解】‎ 考查形容词词义辨析。句意:如果我不敢让他参加体育运动,他就永远没有机会去旅行、比赛和结识来自世界各地的了不起的人。A. honest诚实的;B. ready准备的;C. afraid害怕的;D. simple简单的。本句为if引导的虚拟条件句,表示作者如果不敢让他参加体育运动,会是什么样子。故选C项。‎ ‎【38题详解】‎ 考查名词词义辨析。句意:如果我不敢让他参加体育运动,他就永远没有机会去旅行、比赛和结识来自世界各地的了不起的人。A. time时间;B. energy能量;C. money钱;D. chance机会。如果作者不敢让Zac参加体育运动,Zac就永远没有机会去旅行、比赛和结识来自世界各地的了不起的人。have the chance to do sth“有机会做某事”。故选D项。‎ ‎【39题详解】‎ 考查动词词义辨析。句意:我对孩子的培育之旅并不是我所期望的,但我很感激他选择我做他的妈妈。A. expected期望;B. believed相信;C. created创造;D. recognized认出。作者的儿子患上了偏瘫性脑麻痹,这个改变了孩子的一生,也改变了作者的育儿之旅,使作者不得不接受孩子现在所走的道路,这并不是作者在孩子没有得病前对孩子的期望。故选A项。‎ ‎【40题详解】‎ 考查形容词词义辨析。句意:我对孩子的培育之旅并不是我所期望的,但我很感激他选择我做他的妈妈。A. confident自信的;B. grateful感激的;C. strange陌生的;D. brave勇敢的。由“He is my most precious gift.”可知,作者很感激她是作者的妈妈。作者为为儿子感到自豪。故选B项。‎ 第Ⅱ卷(非选择题)‎ 第一节 (共10题;每小题1.5分,满分15分)‎ 阅读下面材料,在空白处填入一个适当的单词或者括号内单词的正确形式。‎ As we head towards midwinter all seems quiet in the garden, but now is the perfect time for ___41___ (plant) a tree. Are you worrying about not having the space? Are you gardening on concrete? There ___42___ (be) a simple solution ___43___ the problems: grow a small tree in a pot. This is often overlooked, so in an effort ___44___ (change)that, here is a list of the best species for pot growing, ___45___ will work well in even the tiniest of the city gardens.‎ The most ___46___ (common) suggested candidate for this treatment is an olive(橄榄树)---and with good reason. They are evergreen and have character from a young age.‎ If you want something ___47___ (usual), I’d give dwarf eucalypus ___48___ try. Eucalypus kybeannensis is much slower growing than its cousins, creating an airy treetop of fragrant leaves on trees just 5m tall.‎ Finally, if bright ___49___ (colour) are more your thing, you can choose Cercis canadensis “Forest Pansy”(加拿大红叶紫荆). It is clothed all summer in rich and heart-shaped leaves with bare branches ___50___ (decorate) with pink flowers in the spring.‎ ‎【答案】41. planting ‎ ‎42. is 43. to/for ‎ ‎44. to change ‎ ‎45. which 46. commonly ‎ ‎47. unusual ‎ ‎48. a 49. colours ‎ ‎50. decorated ‎【解析】‎ ‎【分析】‎ 这是一篇说明文。作者在短文中介绍了一些可以盆栽的植物。‎ ‎【41题详解】‎ 考查动名词。for为介词后接动名词planting作宾语。故填planting。‎ ‎【42题详解】‎ 考查主谓一致。分析句子可知,本句为一般现在时,there be 句型为全部倒装句,主语为a simple solution,所以系动词为is。故填is。‎ ‎【43题详解】‎ 考查介词。a solution to /for the problem“问题的解决方案”为固定短语。故填to/for。‎ ‎【44题详解】‎ 考查动词不定式。an effort to do sth“努力做某事”为固定短语。故填to change。‎ ‎【45题详解】‎ 考查关系代词。分析句子可知,species为先行词,在后面的非限制性定语从句作主语,所以关系代词为which。故填which。‎ ‎【46题详解】‎ 考查副词。commonly为副词修饰形容词suggested。故填 commonly。‎ ‎【47题详解】‎ 考查形容词。分析句子可知,如果你想尝试一些不寻常的植物,所以用形容词unusual置于something之后来修饰something。故填unusual 。‎ ‎【48题详解】‎ 考查冠词。give sth a try “尝试做某事”固定短语。故填a。‎ ‎【49题详解】‎ 考查名词复数。colour为可数名词,由“are”可知,应填复数colours。故填colours。‎ ‎【50题详解】‎ 考查非谓语。分析句子可知, branches与decorate在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作后置定语。故填decorated。‎ ‎【点睛】定语从句中关系词的选择可考虑以下三点:‎ ‎(1) 一看先行词的意义,即分清先行词是指人、指物、时间、地点还是原因(如指物时不能用who或whom,指人时通常不用which等。‎ ‎(2) 二看关系词的句法功能,即分清关系词是担任什么句子成分,是作主语还是宾语、是作定语还是状语等(如作定语通常用whose,有时也用which;作状语要用when, where, why。‎ ‎(3)‎ ‎ 三看定语从句的种类,即分清是限制性定语从句还是非限制性定语从句(如that和why通常不引导非限制性定语从句。‎ 分析句子可知,species为先行词,在后面的非限制性定语从句作主语,所以关系代词为which。故小题5填which 。‎ 第四部分:写作(共两节,满分35分)‎ 第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)‎ ‎51.文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。‎ 增加:在缺词处加一个漏词符号∧,并在此符号下面写出该加的词。‎ 删除:把多余的词用斜线\划掉。‎ 修改:在错词下面划一横线,并在该词下面处写出修改后的词。‎ 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;2、只允许修改10处,多者从第11处不计分。‎ As we all known, plastic bags cannot be broken down and are rare recycled. However, in daily life, many people use plastic bags just because of they are cheap and convenient to use. About six billion tons of plastic bags are reporting to have been made or spread around the planet. They last for hundred of years, doing damage to natural habitats and killing animals what mistake them for food. The more plastic bags people use, the great the chances of environmental damage are. Therefore, we call on people use cloth bags and baskets instead of plastic bags. We only have one planet and we must act now to save them from further damage.‎ ‎【答案】1. known→know ‎2. rare→rarely ‎3.去掉of ‎4. reporting→reported ‎5. or→and ‎ ‎6.hundred→hundreds ‎7. what→that/which ‎8. great→greater ‎9.use前加to ‎10. them→it ‎【解析】‎ ‎【分析】‎ 这是一篇说明文。短文说明了塑料袋被人们大量的使用,并对环境造成了严重的污染,作者号召人们保护环境,使用环保袋子取代朔料袋。‎ ‎【详解】第一处:考查一般现在时。as we all know为“众所众知”的意思。本句为一般现在时。故将known改成know。‎ 第二处:考查副词。rarely为副词修饰动词 recycled。故将rare改成rarely。‎ 第三处:考查从属连词。because引导原因状语从句。因为because后接句子。故将去掉of。‎ 第四处:考查一般现在时的被动语态。主语plastic bags 与谓语report为被动,意为:被报道。故将reporting改成reported。‎ 第五处:考查连词。分析句子可知,前后句意made与spread是表示并列关系,所以用and来连接。故将or改成and 。‎ 第六处:考查数词。hundreds of “数百”为固定用法。故将hundred改成hundreds。‎ 第七处:考查关系代词。分析句子可知, animals 为先行词,在后面的定语从句中作主语,所以关系代词为that/which。故将what改成that/which。‎ 第八处:考查形容词比较级。分析句子可知,本句为“the+比较级+句子.the+比较级+句子”句型。故将great改成greater。‎ 第九处:考查动词不定式。call on sb to do sth “号召某人做某事”为固定短语。故use前加to。‎ 第十处:考查代词。save后接的宾语为one planet,所以用it来指代one planet。故将them改成it。‎ 第二节书面表达 (满分25分)‎ ‎52.假定你是李华,你的美国网友Tim 给你发来邮件,谈到自己前几天第一次尝试使用筷子的经历,并希望了解中国的筷子文化。 请你给他回复邮件,要点如下:‎ ‎1. 筷子的材料;‎ ‎2. 筷子的历史(起源于3000多年前的商朝)‎ ‎3. 使用筷子的禁忌。‎ 注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。‎ ‎___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________‎ ‎【答案】Dear Tim,‎ It’s amusing to imagine your using chopsticks for the first time. For a foreigner, it is not easy to use chopsticks skillfully.‎ Chopsticks are commonly used in China. Though many kinds of materials can be used to make chopsticks, most chopsticks are made of bamboo or wood. The history of using chopsticks dates back to the Shang dynasty,more than 3,000 years ago. Chops-ticks, as one of Chinese cultural symbols, have played an important role in Chinese diet culture. When using chopsticks, you should know what you can’t do with them.‎ For example, it is considered bad manners to play with chopsticks or click them together.‎ Come to China and experience our unique diet culture.‎ Yours Li Hua ‎【解析】‎ ‎【分析】‎ 这是一篇应用文,要求写一封信。‎ ‎【详解】第一步:审题。审题的目的是获取重要信息。通过审题我们可以确定几个方面的信息。第一,1. 筷子的材料;2. 筷子的历史(起源于3000多年前的商朝);3. 使用筷子的禁忌。第二,人称为第三人称。第三,时态为一般现在时。‎ 第二步:布局段落,确定主要段落,次要段落,段落数量。这篇写作段落数量为四段。第一段,引题。第二段,1. 筷子的材料;2. 筷子的历史(起源于3000多年前的商朝)。第三段,使用筷子的禁忌。第四段,欢迎来到中国,体验中国饮食文化。‎ 第三步:确定关键词汇和短语: click ,imagine,skillfully,materials,make chopsticks, bamboo or wood,dates back to ,cultural symbols,play an important role in ,Chinese diet culture,bad manners,play with chopsticks,experience our unique ‎ diet culture。‎ 第四步:确定较为高级的句子:though引导的让步状语从句Though many kinds of materials can be used to make chopsticks, most chopsticks are made of bamboo or wood .When 引导的时间状语从句和what引导的宾语从句When using chopsticks, you should know what you can’t do with them。‎ 第五步:连句成文,注意使用恰当的连接词进行过渡衔接:however,besides,for example。‎ 第六步:注意书写,保持卷面整洁,避免划线,乱擦。‎ ‎【点睛】文章思路清晰,语言规范,段落整齐,语篇连贯,层次清晰。使用了较为高级的句式:though引导的让步状语从句Though many kinds of materials can be used to make chopsticks, most chopsticks are made of bamboo or wood .when 引导的时间状语从句和what引导的宾语从句When using chopsticks, you should know what you can’t do with them。‎ 高级句式的应用提升了写作的档次,整个短文显示出了作者高水平的英语表达能力。‎ ‎ ‎
查看更多

相关文章

您可能关注的文档